Glid runt i Miami i egen hyrbil och njut av atmosfären

Glid runt i Miami i egen hyrbil och njut av atmosfären

Att åka till Miami är många nyfikna resenärers dröm. Staden är fylld med mycket spännande och intressanta sevärdheter. Dessutom har Miami ett härligt tropiskt monsunklimat som gör att det blir fuktigt på somrarna och torrt på vintern. Därför är det perfekt för oss frusna svenskar att besöka staden under vinterhalvåret då temperaturen sällan understiger 20 grader. Under övriga tiden på året kan du råka ut för orkaner och regn, dessutom under sommaren kan det bli mellan 30 – 35 grader varmt.

Ta bilen och bege dig på äventyr

Miami är en avlång stad på drygt 18 mil och 3 mil på bredden. Det gör att bör ha en hyrbil för att kunna ta dig genom staden för att besöka spännande platser, vissa kan du inte ens komma till utan att köra bil. Självklart kan du hyra en bil när du väl har kommit till Miami, men det smidigaste är att se till att boka en hyrbil hemifrån. Det gör att du i lugn och ro kan ta del av information innan du bokar.

Du bör ta del av goda råd och tips innan du bestämmer dig för att hyra den bil som är bäst för dig, oavsett om du hyr hos Avis, hyrbilguiden Miami, Hertz eller någon av de andra biluthyrarna som finns på flygplasen. En av fördelarna med att boka en bil innan du reser är att du då har en försäkring, vilket inte alltid ingår om du bokar på plats. Jämför priser och om det tillkommer extra kostnader. Tänk vvvvvvvvvvvvpå att åldersgränsen för att köra bil i USA är 21 år.

 • Försäkring ingår om bilen bokas innan avresa
 • Jämför priser mellan olika sajter
 • Åldersgränsen för att köra i USA är på 21 år

Häftiga stadsdelar i Miami

Enligt Allt om Resor och TripAdvisor finns det ett flertal spännande turistmål i Miamis alla stadsdelar. Den mest populäraste stadsdelen att besöka i staden bland turisterna är South Beach. Där kan ni se pastellfärgade och pittoreska små hus som är byggda i art déco-stil under tidigt 1900-tal. Byggnader finns längs strandpromenaden intill den storslagna stranden. Har du tur möter du någon kändis på någon av de flotta barerna och restaurangerna i området när du äter en bit mat och tar en paus.

I Miamis centrum hittar du Downtown och där hittar du över 50 höghus där finansföretag och banker håller till. Tycker du om att besöka museer och teatrar är Downtown också något för dig. Andra turistmål är stadsdelarna Little Havanna som är de kubanska kvarteren och där kan du äta kubansk mat och dansa salsa. Andra populära stadsdelar i Miami är Midtown, Little Haiti och Design District. Det är perfekt för dig som gillar konst i alla dess former. Du tar bilen och kör för att upptäcka staden helt enkelt!

Trevliga sevärdheter i staden

Det finns några “måsten” som du bör besöka när du kommer till staden förutom South Beach, och det är ta dig en närmare titt på Wynwood Walls som består av lagerlokaler. Här hittar du härliga och coola graffitimålningar som också är världens största utomhus street art-museum. Har du barn med dig kanske ett besök på Miami zoo bättre och där kan ni möta djur av olika arter från Australien, Asien och Afrika. Detta tack vare att djurparken är ett så kallat sub-tropiskt zoo.

Oavsett om du är stor eller liten kan ett besök på Phillip and Patricia Frost Museum vara en bra idé. Här kan du ta del av vetenskap rörande planeter och live experiment samt njuta av det stora akvariet. Coconut Grove kan också vara ett värt ett besök eftersom det är Miamis första grannskap som grundades 1873 med en blandning av artister, intellektuella och pionjärer som ville fly det stressiga storstadslivet. Du hittar Coconut Grove i mitten av Miami och atmosfären är charmig med sina butiker, gallerier och andra trevligheter.

 • Wynwood Walls graffikonst
 • Miami Zoo djur från flera håll i världen
 • Phillip and Patricia Frost Museum fyllt med intressanta och spännande saker
 • Coconut Grove med den bohemiska atmosfären

Ta bilen och utforska utanför Miami

När du ändå har en hyrbil kan du alltid ta dig utanför Miami och besöka några intressanta platser. Är du på semester med dina barn så vill de säkert besöka Disney World och som är det nöjesfält som är störst i världen. Huvudparken med Magic Kingdom har varit öppen sedan 1971 och har sedan dess blivit allt större med fyra olika temaparker, vattenparker och hotell. Är någon annan i resesällskapet intresserad av Harry Potter kan ni allt ha kul med magiska spännande saker på The Wizard World of Harry Potter.

Ett turistmål som du säkert har sett på tv eller på film är ön Key West som du kommer ut till genom att köra på en lång bro. Där kan du besöka Hemingways hus, gå på SloppyJoe´s bar eller se alla kryssningsfartyg som ligger för ankar i hamnen. Gillar du däremot rymden och intresserad av rymdraketer kan du ta en sväng till Cape Canaveral och Kennedy Space Center. Här skjuts nämligen de flesta farkoster upp som ska ut i rymden. Du kan ta del av utställningaroch IMAX-biografer.

 • Spännande Disney World
 • Magiskavärlden med Harry Potter
 • Key West ettmytomspunnetturistmål
 • Cape Canaveral och Kennedy Space Center – Där du får reda på mer om rymden.

Se upp för alligatorerna i Everglades

Du bör se upp för alligatorer om du tänker besöka Everglades som är en mycket känd tropisk våtmark inte så långt ifrån Miami. Everglades nationalpark tillhör ett av världsarven på UNESCO:s lista. Du kan åka air boats som är princip en båt med en stor fläkt/propeller som ser till att båten nästan svävar över vattnet. Perfekt för grunt vatten där inte vanliga undervattens propeller fungerar. Eftersom det är en stor turistattraktion att besöka Everglades finns det ett antal företag som anordnar båtturer och du kan se alligatorer på nära håll.

Den största floden i Evergladesområdet är Shark River som flyter genom dalen Shark Valley. Floden är grund och är cirka 50 centimeter djup, på vissa ställen ännu grundare. Floden flyter sakta genom dalgången. Höjdskillnaden mellan högsta och lägsta punkt är egentligen bara några meter. Du kan besöka Shark ValleyVisitors Center och de erbjuder sina besökare att ta sig runt den 24 kilometer långa asfalterade vägslinga som går ut i träsket. Det finns också ett utkikstorn vid ett vattenhål där du kan se djur dricka vatten.

Hyrbilguiden.se